Στη Σάμο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αρκετά αξιοθέατα, όπως το ναό της Θεάς Ήρας στο Ηραίον, το Ευπαλίνειο Όρυγμα και τα Πολυκράτεια τείχη στο Πυθαγόρειο, το Παλαιοντολογικό Μουσείο στους Μυτηληνιούς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμου.

 

-Η σπηλιά του Πυθαγόρα (περιοχή Μαραθοκάμπου)cave Of Pythagora

Η Σπηλιά αυτή, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του Κέρκη, αποτελεί σημείο στο οποίο είχε καταφύγει ο Πυθαγόρας όταν τον καταδίωκε ο τύραννος Πολυκράτης. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η σπηλιά αυτή χρησιμοποιούνταν από τον Πυθαγόρα ως τόπος περισυλλογής.
Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από το Κάμπο Μαραθοκάμπου.

 

 

 

Templeof Ira, Pythagoreio, Samos

 

-Ο αρχαίος Ναός της Θεάς Ήρας (περιοχή Πυθαγορείου)

Αποτελείται από τα ερείπια του αρχαίου ναού, ο οποίος κτίσθηκε προς τιμήν της Θεάς Ήρας. Ο ναός είχε γνωρίσει μεγάλη ακμή και θεωρούνταν σημαντικό μνημείο στην αρχαιότητα. Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα έξω από το Πυθαγόρειο και η μετάβαση σ' αυτόν γίνεται με αυτοκίνητο.

 

 


-Το Ευπαλίνειο ή Αμφίστομο όρυγμα (περιοχή Πυθαγορείου)Eypalineio Orygma Eypalineio/ Amphistomous orygma, Samos

<pΚατασκευασμένο την εποχή του Πολυκράτη, δηλ. γύρω στα 550 π.Χ., το Ευπαλίνειο όρυγμα αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο των δεξιοτήτων και των γνώσεων των αρχαίων Ελλήνων. Βρίσκεται στη σημερινή τοποθεσία της Παναγίας της Σπηλιανής, στο βουνό, και πήρε το όνομά του από το δημιουργό του, το Μεγαρίτη Ευπαλίνο που ήταν διάσημος στον αρχαίο κόσμο. Βρίσκεται 2 Κm έξω από το Πυθαγόρειο και η μετάβαση σ' αυτό γίνεται με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.